Preparing for Hair Loss During Chemotherapy: Tips and Options

Forberedelse på hårtap under kjemoterapi: tips og alternativer

Å møte hårtap fra kjemoterapi kan være en utfordrende opplevelse, men å være forberedt og vite hva du kan forvente kan bidra til å lette stresset. Her er noen måter å forberede seg på hårtap under kjemoterapi:

Vurder å bruke en kald hette (Skalp-hypotermi): En kald hette er en spesialisert lue som bæres under visse cellegiftbehandlinger. Dens avkjølende effekt reduserer blodstrømmen til hodebunnen, og begrenser potensielt mengden cellegiftmedisin som når dette området. Forskning har vist at bruk av kalde hatter kan være en effektiv måte å minimere hårtap på. I en studie blant kvinner som gjennomgikk brystkreftbehandling, mistet 66 % av de som brukte kalde hatter 50 % eller mindre av håret, sammenlignet med de som ikke brukte dem, der alle opplevde mer enn 50 % hårtap.

Hårklipp før kjemoterapi: Selv om det kan være følelsesmessig utfordrende, anbefaler mange leger å klippe håret kort før du starter kjemoterapi. Hårtap begynner vanligvis rundt to uker etter den første behandlingen. Dette korte vinduet lar deg vurdere alternativer som parykker eller toppers. Hvis håret ditt er langt og du har skaffet deg en parykk, kan du velge å barbere hodet eller velge en stilig kort nisseklipp. Be frisøren om å bevare så mye hår som mulig i små hestehaler for å potensielt lage en parykk eller topp av ditt eget hår for senere bruk.

Utforske hodeplagg: Å anskaffe ulike hodeplagg som skjerf, luer og turbaner er et praktisk skritt. Disse allsidige tilbehørene gir ikke bare varme og solbeskyttelse, men gir også muligheten til å diskret dekke hårtap etter behov. I de innledende stadiene av hårtap er du kanskje ikke sikker på hvilke hodeplagg som passer deg best. Å ha et utvalg lett tilgjengelig kan være fordelaktig når du navigerer denne reisen.

Velg en parykk med omhu: Når du velger en parykk, er det viktig å ikke forhaste seg, selv om legen din kan anbefale å handle raskt. Vurder å prøve forskjellige alternativer til du finner den perfekte passformen. Hvis du er usikker på parykk, kan du velge et hodeskjerf som en midlertidig løsning. Husk at du kan bruke NAVs (Helseøkonomi) parykkfordel når du handler parykker, noe som gjør det mer tilgjengelig og rimelig.

På vår DHair Basement Salong i Drammen tilbyr vi skreddersydde parykk- og hårtopper skreddersydd for dine preferanser. Vi har et betydelig lager av forhåndslagde basismodeller og har ekspertisen til å gjøre drømmehåret ditt til virkelighet. For å utforske dette alternativet, vennligst bestill en personlig avtale via den oppgitte lenken. Din tilfredshet og selvtillit er våre toppprioriteter.

P.S. Hvis du har en parykk eller hårtopp som du ikke er fornøyd med, anbefaler vi på det sterkeste å vurdere alternativer for restyling hos oss for en mer personlig passform. Avtal en konsultasjon med oss ​​og ta med parykken din. Vær forberedt på å la den ligge hos oss en stund, eller ha et alternativt hodetrekk klart i tilfelle du ikke er klar til å kjøpe en ny enhet samme dag. Din bekvemmelighet og tilfredshet er våre prioriteringer.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Explore our In-Salon Courses