Hairloss after Covid? Is that even real?

Hårtap etter Covid? Er det i det hele tatt ekte?

Har du lagt merke til en økning i håravfall nylig? Du er ikke alene. Mange individer, inkludert meg selv, har opplevd hårtap ikke bare én, men to ganger. Den første gangen skyldes den naturlige aldringsprosessen, kjent som modenhetshårtap. Den andre gangen er imidlertid et resultat av COVID-19-pandemien. La oss gå dypere inn i temaet hårtap etter å ha blitt frisk etter COVID-19.

Hva forårsaker hårtap etter COVID-19?

Post-COVID hårtap, også kjent som telogen effluvium, er et vanlig fenomen. Det oppstår på grunn av det fysiologiske stresset kroppen opplever under sykdommen. Når kroppen gjennomgår et betydelig fysisk eller følelsesmessig sjokk, for eksempel en virusinfeksjon, kan det forstyrre den normale hårvekstsyklusen.

Under sykdommen avleder kroppen ressursene sine for å bekjempe viruset, noe som kan føre til en midlertidig stans i hårveksten. Som et resultat går mange hårsekker inn i hvilefasen, kjent som den telogene fasen, noe som forårsaker overdreven avfall noen måneder senere.

Hvor lenge varer hårtap etter COVID-19?

Varigheten av hårtap etter COVID-19 varierer fra person til person. I de fleste tilfeller starter avfallet rundt tre måneder etter sykdommen og kan vare opptil seks måneder. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette er en midlertidig tilstand, og håret vokser vanligvis naturlig igjen når kroppen kommer seg.

Hva kan du gjøre for å fremme hårvekst?

Mens hårtap etter COVID-19 er plagsomt, er det skritt du kan ta for å støtte gjenvekst av hår:

  1. Øv på god hårpleie: Bruk en skånsom sjampo og balsam, og unngå overdreven varmestyling eller harde kjemiske behandlinger.
  2. Spis et balansert kosthold: Sørg for at du får i deg viktige næringsstoffer som vitamin A, C, D og E, samt biotin og jern, som er avgjørende for hårets helse.
  3. Håndter stress: Delta i stressreduserende aktiviteter som meditasjon, yoga eller dype pusteøvelser for å fremme generell velvære.
  4. Rådfør deg med en helsepersonell: Hvis du er bekymret for hårtapet ditt, er det tilrådelig å søke veiledning fra en hudlege eller tricholog som kan gi personlige råd og behandlingsalternativer.

Konklusjon

Å oppleve hårtap etter å ha blitt frisk etter COVID-19 kan være nedslående, men det er viktig å huske at det vanligvis er en forbigående tilstand. Ved å ta vare på din generelle helse og følge tipsene nevnt ovenfor, kan du støtte gjenvekst av håret og gjenopprette hårets naturlige vitalitet. Hvis du har noen bekymringer, ikke nøl med å ta kontakt med en helsepersonell som kan veilede deg gjennom denne prosessen.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Explore our In-Salon Courses